Om

Välkommen till Trollabo Kvarn, i denna fantastiska bygnad driver vi, Anna & Johan Falk, restaurang sedan 2007. Johan hittar ni i köket där han lagar vår goda mat med stor känsla för smak och kvalitet. Anna däremot trivs bäst med att pyssla om er gäster ute i restaurangen, hon har även stor del i Kak- & dessertbuffén som vi serverar varje söndag.

Men Kvarnen som ligger i Hudene vid ån Nossans strand har en lång historia. Kvarnen finns omtalad redan på 1700 talet med i den nuvarande utformning finns den dokumenterad sedan tidigt 1800-tal. Trollabo Kvarn var inte den enda kvarnen i Hudene under en period fanns så många som 12 kvarnar utmed ån i Hudene by.

 

Kvarnen var i bruk fram till slutet på 50-talet då den sista mjölnaren ”Axel i kvarna” slutade. Axel kallades även Musse pigg av byns ungar då han var så snabb i nyporna att han ofta fångade möss med händerna som han förvarade i byxfickorna.

 

Under många år stod kvarnen och förföll innan man 1995 påbörjade restaureringen av Trollabo Kvarn. I mars 1996 var det dags för invigning av restaurangen Trollabo Kvarn och sedan dess har det varit restaurang och konferens i denna fantastiska byggnad.

 

Elva år efter den första invigningn hade vi vår nyinvigning av Trollabo Kvarn och sedan dess gör vi vårt bästa för att förvalta denna kulturskatt som vi har som arbetsplats. Vi hoppas och tror att du också ska trivas och må bra här hos oss.
Välkommen!

 

 

Trollabo Kvarn

Besöksadress:
Trollabo Gård Hudene
524 92 Herrljunga
Telefon
0513-233 24
E-post
info(at)trollabokvarn.se

Kontakta oss

Ditt namn (obligatoriskt)

Din e-post (obligatoriskt)

Ditt meddelande